De Admiraal - Wonen op Oostenburg in het centrum van Amsterdam

De Admiraal. Op grote hoogte

Op grote hoogte

De Admiraal is een nieuw gebouw, maar het staat op historische grond: het eiland Oostenburg was lang het Amsterdamse centrum van handel en industrie.
Een gebouw ontwerpen op deze locatie, dat schept verplichtingen. Daarvan was de architect zich bewust tijdens het ontwerpproces.

John Bosch van OZ Architects wilde vooral de hoogte in het ontwerp van De Admiraal benadrukken. “Je kunt rondom over alles uitkijken”, vertelt Bosch. “Daarom zijn de puien van glas, wat veel lichtinval geeft. Op elke plek in de woning heb je een schitterend uitzicht op de kade, het water, de stad of de groene daken van de lager gelegen gebouwen.

 

OZ deed ook veel om de binnenwereld van de bewoners te laten aansluiten op de buitenwereld: “Elk appartement of penthouse heeft een groot terras, sommige zelfs twee met een extra loggia. Op verschillende terrassen komen robuuste bakken waarin niet alleen vaste planten staan, maar ook bomen. Alsof je uitkijkt op een tuin.”

Warme sfeer

De Admiraal heeft een verrassende kleur: het beton is kopergroen. OZ Architects combineerde het beton met materialen als staal, aluminium en hout. “Dat geeft een stoer karakter”, zegt Bosch. “De groene betonnen sfeer loopt door in de algemene ruimtes zoals de entree en de route naar de fietsenstalling. Daar werken we ook met hout, bijvoorbeeld voor de wanden, wat zorgt voor een warme sfeer.

Wonen aan het water, met de sfeer van een eiland

De Admiraal staat aan de VOC-kade, een schitterende plek aan het water op Oostenburg. U woont midden in Amsterdam, maar ook op een eiland, en dat geeft de buurt een unieke sfeer, een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid.

De kades worden plekken waar u regelmatig zult komen als u hier eenmaal woont. Hier ontmoet u uw buurtgenoten en bezoekers van de stad. Hier kunt u fietsen, wandelen en zwemmen. U kunt zelfs in een sloep stappen om over het IJ naar de binnenstad te varen.

Eigenzinnige horecagelegenheden, voorzieningen aan het water en de Werkspoorhal geven Oostenburg een creatieve sfeer. Hier staat het stadsleven in bloei.

Interieurinrichting door Mariska Jagt

Wilt u de karakteristieke eigenschappen van uw nieuwbouwwoning in De Admiraal benadrukken? En u laten inspireren op het gebied van materialen, kleuren en de lichtval? Denk dan eens aan een samenwerking met Studio Mariska Jagt. Zij heeft de plattegronden ontworpen en zit vol verrassende ideeën die uw nieuwbouwwoning helemaal van u maken.

De Admiraal is een project van: