De architect - De Admiraal

De architect

Een nieuw pand ontwerpen in een bestaande buurt die gedomineerd wordt door historisch industrieel erfgoed schept verplichtingen. Daarvan is OZ Architects, architect van De Admiraal, zich tijdens het ontwerpen voortdurend bewust geweest.

“De vorm van De Admiraal is eenvoudig en toch uniek van opzet”, vertelt architect John Bosch. “Het gebouw moet passen in het stoere industriële gebied waar het komt te staan. En het moet een relatie aangaan met de andere panden aan de VOC-kade. De verrassende kleur in kopergroen beton geeft De Admiraal een bijzondere uitstraling.”

Warme sfeer

Het kopergroene beton combineerde OZ met materialen als staal, aluminium en hout. “Dat geeft een stoer karakter”, aldus Bosch. “De groene betonnen sfeer loopt door in de algemene ruimtes zoals de entree en de route naar de fietsenstalling. Daar werken we ook met hout, bijvoorbeeld voor de wanden, wat zorgt voor een warme sfeer.” 

Schitterend uitzicht

OZ wilde vooral de bijzondere hoogte in het ontwerp van De Admiraal benadrukken. “Je kunt rondom over alles uitkijken”, vertelt Bosch. “Daarom zijn de puien van heel goed isolerend glas dat veel lichtinval geeft. Op elke plek in de woning heb je een schitterend uitzicht op de kade, het water, de stad of de groene daken van de lager gelegen gebouwen.”

OZ deed meer om de buitenwereld naar binnen te halen: “Elk appartement of penthouse heeft een groot terras, sommige zelfs twee met een extra loggia. Op verschillende terrassen komen bakken waarin niet alleen vaste planten staan, maar zelfs bomen. Alsof je uitkijkt op een tuin.” 

De Admiraal is een project van: